Mocht u niet in wonderen geloven, om welke reden dan ook, bekijk dan dit blog eens. Mocht u zelf een wonder willen delen, doe dit gerust.

zaterdag 12 juli 2014

Officiële erkenning van het 69e wonder van Lourdes: Danila Castelli

Danila Castelli (Italië) wordt daarmee de 68e wonderbaarlijke genezene van Lourdes.

69. Danila CASTELLI uit Bereguardo (Italië). Hypertensie met zware en en terugkerende crisissen. 43 jaar op 04-05-1989. Bisdom en datum van erkenning: Pavia (Italië) 20-06-2013

Danila Castelli

Een buitengewoon goed gevoel bij het verlaten van de Baden

Danila Castelli, geboren op 16 januari 1946, echtgenote en moeder, kende tot aan haar 34 jaar een heel gewoon leven. Van toen af kreeg ze spontane zware crisissen van hoge bloeddruk. Radiologisch onderzoek en echografieën toonden in 1982 de aanwezigheid aan van een para-uterus en een fibromateuze uterus. Daarop onderging Danila een operatie met de verwijdering van de baarmoeder en de para-uterus. In november 1982 werd een deel van de pancreas verwijderd. Het jaar nadien bevestigt een scintigrafie de aanwezigheid van « pheochromocytomen » (bruine cellen), een tumorachtige aandoening die het zenuwstelsel aantast in de omgeving van de endeldarm, de blaas en de vagina. Tot in 1988 ondergaat zij verschillende operaties, in de hoop deze vlekken te verwijderen die crisissen van hoge bloeddruk uitlokken, maar zonder enig resultaat. Tijdens een bedevaart in Lourdes in mei 1889 gaat Danila naar de Baden en wordt er ondergedompeld. Bij het weggaan, ervaart zij een buitengewoon goed gevoel. Kort nadien meldt ze haar onmiddellijke genezing bij het Bureau van de Medische Vaststellingen van Lourdes.

Na vijf bijeenkomsten (1989, 1992, 1994, 1997 en 2010) bevestigt het Bureau via een formele en unanieme stemming: “Mw. Castelli is volledig en blijvend genezen vanaf haar bedevaart naar Lourdes in 1989, 21 jaar geleden, van het syndroom waaraan ze leed, en dit zonder verband met de operaties en de behandelingen die ze onderging”. Danila Castelli heeft sindsdien haar gewone leven hervat. Het CMIL (Internationaal Medisch Comité van Lourdes) heeft in zijn zitting van 19 november 2011 in Parijs bevestigd “dat de wijze van haar genezing onverklaarbaar is in de huidige stand van de wetenschappelijke kennis”. Op 20 juni 2013 heeft Mgr. Giovanni Giudici, bisschop van Pavia (Italië), waar Danila Castelli woont, het “miraculeuze” karakter en de waarde van het “teken” van deze genezing aangekondigd. Het is daarmee de 69e genezing van Lourdes die als wonder door een bisschop is erkend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten